lauantai 12. joulukuuta 2015

Lähde mukaan Betty-tauluprojektiin!

Vuosien mittaan Betty-tarinoiden yhteydessä on puhuttu paljon siitä, millaisena me kukin - niin kirjoittaja kuin lukijatkin - näemme paikat ja ihmiset. Jossakin vaiheessa jopa pidimme hauskaa etsimällä oikeiden näyttelijöiden tai pelkästään sopivien kuvien joukosta Bettyn mieshahmoja (krhm) ja väittelimme ankarasti siitä, miltä Duncan tai Felix näyttävät. Muista taisimme olla enemmän yksimielisiä!

Jossakin vaiheessa viime keväänä Gracen ensimmäiset askeleet taiteilijana herättivät minussakin vuosia uinuneen piirustusharrastuksen. Totesin kuitenkin surukseni, että vaikka näin päässäni täsmälleen ja yksityiskohtaisesti kuvan, en vain saanut sitä paperille.

Olen vuosia tuntenut Ronjan - no, voisin sanoa, että hänen lapsuudestaan asti, sillä hänen äitinsä oli työtoverini vuosikymmen sitten - ja tiennyt, että Ronja kustomoi kenkiä ja vaatteita maalaamalla Uniikki Askel -verkkokauppaansa.

Aivan kuten minulla, hänelläkin leipätyö on aivan jossakin muualla, ja luominen on vain rakas harrastus. Olen ihaillut Ronjan töitä niin kuvissa kuin ainakin yhden tuttavani kengissä ihan livenäkin, kunnes tämä taulu vain jotenkin - no, te tiedätte, se kuuluisa click, vaikkei tässä ole edes ihmisiä!

Kuva: Ronja Hautamäki
Jokin Ronjan tyylissä viehättää minua tavattomasti. Niinpä laitoin hänelle viestiä ja kysyin a) olisiko hän kiinnostunut maalaamaan Bettyyn liittyvän kuvan ja b) mitä se maksaisi. Pääsimme yhteisymmärrykseen hinnasta ja aikataulusta, joka ei ole kiireinen.

Nyt siis puuttuu enää sisältö.

Tarkoitus on siis saada Bettystä "kuvituskuva", jota voin käyttää blogeissa, Facebookissa, ehkä kirjan kannessa, jos vihdoin joskus pääsen taas siihen asti, että saan teitä varten painotilauksen käyntiin. Minulla on päässäni aika tarkkakin yleiskuva, joka ei esitä mitään tiettyä kohtausta, vaan pikemminkin tunnelmaa ja ilmapiiriä, mutta en väitä, että maalauksen pitäisi olla juuri sellainen.

Siksi haluankin tehdä tästä teidän kanssanne yhteisen projektin. 

 

Millaisen kuvan sinä haluaisit Ronjan maalaavan Bettyyn liittyen? Mistä Bettyn elämän vaiheesta se kertoo? Keitä ja mitä siinä pitäisi olla? Miltä nämä ihmiset näyttävät? Esittääkö kuva jotakin tiettyä tapahtumaa vai yleisempää tilannetta? Millainen on miljöö tai tausta? Mitä muita toivomuksia sinulla on?


Voit jättää ideoitasi ja toivomuksiasi joko tämän postauksen kommentteihin tai Bettyn Facebook-sivulle tai vaikka lähettää niitä suoraan minun sähköpostiini. Tulossa on siis ainakin tässä vaiheessa vain yksi kuva, ja se ei monestakaan syystä voi olla hirvittävän yksityiskohtainen, joten pidätän oikeuden toimia asiassa ylidiktaattorina. :) Mutta haluan ehdottomasti kuulla teidän toivomuksianne!

Kuten mainitsin, kiire tällä asialla ei ole. Ronja tekee maalauksen vapaa-ajallaan, ja me kaikki ymmärrämme, mitä se tarkoittaa. Siksi haluaisinkin, että kaikessa rauhassa esittäisitte omia toiveitanne. Sitten jossakin vaiheessa ensi vuotta alamme Ronjan kanssa perata niistä lopullista kuva-aihetta.

Toivottavasti tämä projekti on teistä yhtä hauska ja mielenkiintoinen kuin minusta! Kun täpisen täällä jo teidän joulutarinaanne, saan välillä muuta ajateltavaa... (Se alkaa muuten aattona! Saako antaa vihjeitä??  Toivottavasti pidätte siitä!)

Kommentteja odotellen...

4 kommenttia:

 1. Bettystä tulee ensimmäisenä mieleen kuva kirjoittamassa, muutaama hius nutturasta irronneena, kumartuneena keskittyneesti työpöydän ylle. Jaloissa kissa ja kammarin sängyllä joku lapsista. Tai sitten Betty ja Duncan keskustelemassa Koivurannan kuistilla.

  VastaaPoista
 2. Minä tykkäisin perhekuvasta (mutta siinä pitäisi olla myös Ruth!), koska Bettystä on tullut Betty vasta perheellisenä.

  Mutta, koska perhekuva spoilaa tarinan "lopun", niin ehdottaisin: Betty ja Duncan. Ehkä nuorena, luistelemassa tai ihan vaan kävelyllä. Aina parempi, jos Bettyllä on valkoinen musliinipuku yllään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus oli olla vastaamatta kommentteihin, jotta saatte toivoa vapaasti, mutta nyt on pakko kysyä: miksi ihmeessä Bettystä on tullut Betty vasta perheellisenä?? :D :D

   Poista
 3. Perhepotretti olisi myös mun mieleen. Ja jostain syystä mä haluaisin nähdä sen Gracen piirtämän kuvan Gordonista ryövärinluolalla.

  VastaaPoista