24 pakettia Bettyn ystäville


Joku saattaisi sanoa, että kävi vanhanaikaisesti. Koetin keksiä ideaa teidän tämänvuotiseen joulutarinaanne, eikä sitä tullut. Mietin jo, pitäisikö minun sittenkin käyttää viimeinen jäljellä oleva Linna-sarjan jakobiittitarinani, vaikka se ei olekaan niin hilpeä kuin mitä olisin halunnut jouluna teille tarjota.

Sitten tarinan aihe vain - no, te tiedätte. Löysi minut.

Kulunut vuosi ja myös syksy on ollut kovin vilkas ja rankka, mutta omaksi hämmästyksekseni tarinan kirjoittaminen onkin antanut lisävoimia, ei niinkään vienyt niitä. Tarina alkoi elää omaa elämäänsä, kuten se parhaimmillaan tekee, löysi pohjan, venyi ja kasvoi ja saavutti eilen aamulla loppuhuipennuksen. Nyt on vielä jäljellä muokkausvaihe ja ajastaminen, mutta tiedän jo, milloin ja miten kauan saatte avata joulupakettejanne. Tekin tiedätte, kunhan maltatte lukea loppuun asti!

Perinteiseen tapaan en tietystikään kerro aihetta. Sen verran voin paljastaa, että täytän toiveen, jota esitettiin kaikkein eniten: kertomus on "samaan aikaan toisaalla" -tyyliä, siis vähän kuin Duncanin uudenvuodenvietosta New Yorkissa 1906-07 tai Fort Williamin vuodenvaihteesta 1909-10 kertovat tarinat, joista moni kuuluu pitäneen.

Senkin voin kertoa, että samalla täytän erään lukijan erityisen toiveen. Mutta missä nyt ollaan, milloin ja kenen kanssa, se selviää jouluaattoiltana.

Perinteiseen tapaan - onhan tämä todellakin jo peräti neljäs vuosi, jolloin kirjoitan teille spinoff-joulutarinoita Bettyn maailmasta - olen myös löytänyt maailman joululaulutarjonnasta tarinaan sopivan teemalaulun. Voitte yrittää tätä kuunnellessanne miettiä, kuka tämänvuotisessa tarinassa on pääroolissa!


Mitä sitten tulee tarinan ilmestymiseen, se tapahtuukin huomattavan pitkällä aikavälillä.

Joulutarinan ensimmäinen osa 
ilmestyy 24.12. klo 20, 
seuraavat osat 
25.12.2017-16.1.2018 klo 10.

Ensimmäinen luku julkaistaan yleisön pyynnöstä jo aattoiltana "sitten kun lapset on saatu nukkumaan ja voi rauhassa käpertyä lukemaan". Muut osat ilmestyvät tavalliseen Betty-aikaan aamukymmeneltä.

24-osainen tarina olisi siis hyvin sopinut joulukalenteriksi, jos idea olisi tullut kuukautta aiemmin. Mutta koska se ei tullut, ja koska Bettyn ystävät -ryhmässä jokseenkin päättäväisesti tyrmättiin ehdotukseni (hih!) siitä, että säilyttäisin kertomusta piironginlaatikossa ensi jouluun, mennään sillä yli koko joulunajan ja härkäviikkojen alun. Itselleni tammi-helmikuu on vuoden ankeinta ja raskainta aikaa, joten en ole pahoillani, vaikka saankin silloin piristää mieltäni juttelemalla kanssanne tarinasta.

Ihanaa joulunodotusta!


J. K. Jos pidit tästä uutisesta ja haluat kiittää tarinasta, muistathan, että voit tehdä sen Bettyn joulupatakeräyksen kautta.