Paketti

Joskus alkuviikosta puhelimeeni kilahti viesti Postilta: minulle oli saapunut paketti. Koska en tiennyt odottaa mitään pakettia, olin vähän hämmentynyt.

Samille asiasta kerrottuani hän varoitteli mahdollisista viruksista ja kysyi, tuliko mukana pakettikoodia, oliko viesti oikeasti Postilta.

Olihan viestissä koodikin, ja kun se kertoi, missä paketti oli laitettu postiin, aavistin heti, kuka oli ollut asialla, sillä en tunne siltä paikkakunnalta muita kuin bettyilijöitä.


Koska jouluviikko oli minulla menoa iltoja myöten, ja koska paketti piti hakea jostakin Postin väliaikaisesta noutopisteestä, sovimme heti Samin kanssa, etten lähde yksin liukastelemaan  teollisuusalueelle, vaan se noudetaan perjantaina, kun olen jo vapaalla.

Minä olen yliherkkä ihmisten kanssa. Aavistelen mielentiloja ja luen rivien välejä joskus rasitukseksi asti - mutta usein osun oikeaan. Nyt jäin miettimään pakettikoodin paljastamaa postilähetyksen painoa: en jaksanut uskoa aavistamani henkilön yksistään lähettäneen minulle 2,3 kg edes Lindtin suklaata. 🤔 Ja koska olin havainnut, ettei Bettyn joulupatakeräys ollut ihan niin suosittu kuin aikoinaan, aivan kuten kävi viimevuotisen tauluyllätyksen yhteydessä, aloin epäillä, että tässä oli tulossa nyt joku yhteislahja.

Ja koska luemme Samin kanssa toisiamme kuin avointa kirjaa, aloin haistella, että hän tiesi tästä asiasta enemmän kuin antoi ymmärtää. (Ei, mitään hän ei lipsauttanut, mutta jotenkin havaitsin hänen olevan huvittuneempi ja kiinnostuneempi paketista kuin jos se olisi ollut hänellekin aivan yllätys.) En kuitenkaan kysynyt mitään, sillä Sami on rehellinen eikä olisi narrannut, eikä yllätyksiä saa pilata!

Perjantaina haimme paketin. Postivirkailijan kanssa olimme yhtä mieltä siitä, että sen täytyy olla Joulupukilta. Kuka muu lähettelisi paketteja ilman lähettäjän nimeä ja joulukuusilla somistettuna!Kotiin kaupan kautta tultuamme Sami laittoi paketin kuusen alle aattoiltaa odottamaan. Näin aikuisiällä kun on suurta, jos jouluna saa yllätyksiä.


Illalla puhuin puhelimessa äitini kanssa, kun Facebookin chatti kilahti. Eräältä henkilöltä oli mennyt hermot. 🤣🤣
Olen tunnetusti hidasjärkinen, enkä tajunnut viestistä mitään. Ensin ajattelin erään henkilön lähettäneen sen minulle vahingossa ja tarkoittaneen ehkä jollekin perheenjäsenelle, joka viipyi liian kauan jollakin asialla.

Pian kilahti puhelin uudestaan:


Samassa tajusin, että eräs henkilö oli vahvistanut kaikki epäilykseni. Mutta puhuin aivan rauhassa puhelun loppuun, ja sitten huusin Samille, että "eräs henkilö paljasti!"

Sami ilmaantui olohuoneeseen virnistellen.

"Pitääköhän mun nyt spoilata", hän sanoi. Ja sitten hän kertoi saaneensa asiaan liittyviä tekstiviestejä.

"En mä olisi mitään puhunut, mutta kun eräs henkilö kerran itse paljasti", hän tokaisi. "Mun pitää kuulemma kuvata sun ilmettä, kun avaat paketin. Ja äsken hän kysyi, mikset sinä jo avaa pakettia, kun 20 naista odottaa, miksei kuvia tule Facebookiin. Vastasin, että paketti odottaa kuusen alla aattoa."


No, minähän tietysti Bettyn tavoin heittäydyin tyhmemmäksi kuin olinkaan. Ja eräs henkilö yritti yhtä bettymäiseen tapaan epätoivoisesti vaihtaa puheenaihetta ja selittää jotakin ihan muuta asiaa... 😂No, meillehän Samin kanssa tästä riemu repesi. Mitä ihmettä paketissa on, jos 20 naista jännittää sitä hetkeä, kun avaan lahjan, ja haluaa nähdä naamani?


Muutamia hyviä ehdotuksia keksimme...
Minä: "Jos siellä on lentoliput Skotlantiin?"
Sami: "Eivät ne paina 2,3 kg."
Minä (muistellen työpaikan aamukahvipöydässä kerrottuja tarinoita hämäävästi tehdyistä paketeistä): "Jos ne lentoliput ovat kahden tiiliskiven välissä?"

Sami: "Jos siellä on säkkipilli? Ai mutta ei se mahdu."
Minä: "Mahtuu se, jos pillit ovat osissa!"

Sami: "Jos siellä on kaksi viskipulloa kilttiin käärittynä?"
Minä: "Jos sinä kiltin puet päällesi, niin ilmeeni luultavasti on kuvaamisen arvoinen!"


Totesimme, että tässähän on aivan hillittömän hauskat pari päivää aattoiltaa odotellessa. Olin aikonut kuvata "oikean Joulupukin lähettämän paketin" someen, mutta nyt pysyttelin ihan vain muissa asioissa ja kuvittelin, millainen kihinä ja kuhina jossakin keskusteluketjussa kävi...

No, mitä sitten aattoiltana tapahtui?