Bettyä monessa muodossa uuden vuoden kunniaksi

Aamulla saimme tämänvuotisen joulutarinan päätökseen. Toivottavasti pidit siitä!

Lupailin teille lukijoille muitakin yllätyksiä. Ajattelin nimittäin aluksi, etten jaksa kirjoittaa uutta tarinaa, vaan ryöstöviljelen vanhoja tekstejä niin pitkälti kuin suinkin. Jossakin vaiheessa Bettyn Facebook-sivulla toivottiin Betty-äänikirjaa, ja totesin, että vaikken kokonaista kirjaa ehdi jouluksi teille lukea, luen harjoituksen vuoksi ääneen viimevuotisia joulutarinoita. Tarkoitus oli siis, että olisitte saaneet jouluaattona kuunneltavaksi vuodenvaihteen 2014-15 joulupaketteja. Mutta sitten uusi tarina syntyikin, ja vieläpä kasvoi niin pitkäksi, että siitä riitti paketteja pidemmäksikin aikaa!

Niinpä saatte viimevuotiset joulukertomukset "äänikirjoina" nyt uudenvuoden kunniaksi. Joukosta puuttuu tapaninpäivän tarina, koska se ei ole oikeasti Bettyä, koska se on järjettömän pitkä ja koska myötähäpeään voi kuolla (nimittäin oman parikymppisen itsensä suhteen!).

Voin kertoa, että näitä tehtäessä nykytekniikka osoitti kaikki temppunsa. Oi niitä aikoja, jolloin ääntä tallennettiin savikiekolle tai magnetofoninauhalle tai C-kasetille! Kun nyt yritin lukea tarinoita sähköiseen muotoon, se osoittautui - no, haasteelliseksi. Ei tietysti lukeminen (vaikka puhevikainen olenkin), vaan se tallentaminen, muokkaus, oikeaan muotoon saattaminen. Ilolla siis otan vastaan vapaaehtoisia, jos joku tahtoo lukea Bettyjä kovalevylle! ;)

Kuvan lähde. Suosittelen vierailemaan sivulla, jos Bettyn nuoruusajan elämäntapa kiinnostaa!

Nämä äänitteet on tehty harrastelijavoimin kotisohvalla ja ilmaisohjelmien avulla, ja laatu on sen mukainen. Jos taustalla kuuluu vessan vetämistä tai kissan naukumista, kuvitelkaa olevanne Koivurannassa tai jotain! Toivon hartaasti, että kovin paljon asiaa ei puutu välistä...

Tiedostot ovat MP3-muodossa, ja ne voi kuunnella joko suoraan linkistä tai tallentaa omalle laitteelle kuunneltaviksi.

Sitten vielä pieni hupsu lahja mukaan alkavaan vuoteen. Katsellessani loppusyksystä kirjakaupassa kalenterien moninaista valikoimaa päätin, että teen oman Betty-kalenterin. Voit tulostaa sen itse ja ripustaa seinälle, jos haluat. Kuvat ovat viime kevään Betty-tapaamisesta ja sen valmisteluista, sitaatit Gracea edeltävistä kirjoista ja tarinoista. Vuoden mittaan voit muistella, mistä kohtaa tarinaa kuluvan kuukauden sitaatti on!


Alkavaksi vuodeksi olemme taas suunnittelemassa myös Betty-tapaamista. Jos sinulla on kiinnostusta osallistua, nyt on aika vaikuttaa ajankohtaan, paikkaan ja teemaan. Käy siis tällä sivulla vastaamassa kyselyyn, jonka perusteella katson, mihin päin Suomea ja milloin tapaamista aletaan järjestää!

Ja huomenna kello 10 alkaa sitten kätköistä kaivettu tarina Children at Five Cherry Trees omassa blogissaan. Tervemenoa lukemaan!

Kolme romaania kahden vuoden sisällä, spesiaalit ja vielä se oma elämä siinä sivussa on kieltämättä ollut aika rankkaa, niin hauskaa kuin se samalla on ollutkin. En siis uskalla edes arvailla, koska kirjoitan seuraavan Grace-kirjan ensimmäiset rivit. Eiköhän se sieltä kuitenkin aikanaan tule, ja Bettyn Facebook-sivulla on aina uusin tieto.

Jos haluat kiittää Bettyistä, olethan huomannut, että hänen oma Pelastusarmeijan joulupatansa on avoinna 21.1. saakka.

Hyvää loppuvuotta 2016 teille kaikille!