Bettyn joulukalenteri


Edellisessä päivityksessä joululahjatoiveitanne kysellessä vihjasin, että tänäkin vuonna saisitte joulukalenterin. Siitä kiitos menee Raijalle.

Viime vuonna julkaisin Facebookissa Gracen joulukalenteria, jossa oli lauseen alkuosa jostakin tuolloin tekeillä olleen Maailma kutsuu, Grace -kirjan kohdasta, ja lukijat saivat jatkaa sitä kuten parhaaksi näkivät. Seurauksena oli vallan mainioita ideoita ja suurta huvia! Toivottavasti tämä alla oleva kooste aukeaa sen verran suurena, että saatte selvää, mistä oli kyse.


Koska seuraava Grace-kirja on edelleen alkutekijöissään, Raija ehdotti, että joulukalenterissa olisikin tänä vuonna pätkiä vanhemmista kirjoista ja laittaisin teidät tunnistamaan niitä. Kuulemma olisi hauska sukeltaa uudestaan alkupään osiin.

Innostuin ajatuksesta, koska olen usein harmitellut sitä, miten alkutekijöissään somemaailma oli sarjan ensimmäisiä osia julkaistessani. Oikeastaan vasta Myrskyn vuosien kommenteissa ja sittemmin Grace-kirjoista Facebookissa olen saanut oikein jutella kanssanne.

Muistin sitten vanhan hokeman opiskeluajaltamme. Ystäväni kanssa meillä oli tapana tympeissä tilantessa sanoa aina toisillemme. "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Kuka sanoi kenelle ja missä?" Toisen kuului vastata: "Puhuva koira Aku Ankalle."

Tämän pohjalta lähdin hakemaan vanhemmista Betty-kirjoista nimenomaan repliikkejä. Ja niinpä 1.-24.12. välisenä aikana teidän tehtävänne on arvata / tutkia / tunnistaa, kuka sanoi ja missä tilanteessa...

Olen koettanut valita repliikit niin, että ne olisivat tunnistamisen rajoissa, mutta eivät liian helppoja. Niinpä sellaiset klassikot kuin "kuinka en Sapphoanne tuntenut" tai "rouva Wallacen pitää ottaa irti se yksi ruuvi" eivät tule esiintymään sarjassa. Ja koska tämä on Bettyn joulukalenteri, sitaatit ovat viidestä ensimmäisestä kirjasta, eivät spinoff-tarinoista eivätkä Grace-kirjoista.

Julkaisen uuden sitaatin tässä blogissa, Bettyn Facebook-sivulla ja Facebook-ryhmässä joulukuun alusta alkaen joka aamu klo 10. Mukavia tunnistus- ja muisteluhetkiä! Julkaisen oikeat vastaukset tässä blogissa joulupäivän aamuna.

J.K. Joulupakettiin minulla on ideanpoikanen. Mutta katsotaan, mitä siitä tulee...