Miten luet Bettyä?

En tiedä teistä, mutta minä näen tässä nuoren Bettyn ja Rosien venematkalla - juuri tuolla tavalla veikeäksi kuvittelen Bettyn. Perää pitävän nuoren miehen henkilöllisyyttä kukin voi arvailla. Kuvan lähde

Bettyn maailmassa on seikkailtu paitsi päähenkilön elämässä 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, myös sivuhenkilöiden vaiheissa samaan aikaan ja varemmin. Niinpä minulle on vihjattu, että jokin ohje "oikeaan" kirjojen ja spinoff-tarinoiden lukemisjärjestykseen ei olisi huono ajatus. 

Ilokseni Betty hurmaa yhä uusia ystäviä, ja on nyt myös Nyt saatavilla e-kirjana kirjakaupoista (Elisa Kirja, Adlibris, Suomalaisen kirjakaupan nettikauppa, Amazon, Ellibs) ja striimauspalveluista (BookBeat, Storytel, Nextory, Audible, Suomalainen Plus) sekä  kirjastoista.

Koska spinoff-tarinat ovat kietoutuneet jo aika tiukkaan myös kirjojen tapahtumiin, niitä ei ehkä kannatakaan lukea viimeiseksi koko muun sarjan jälkeen.

Niinpä tässä yhdistettynä suositeltava kirjojen lukemisjärjestys:

  1. Betty
  2. Betty maailmalla
  3. Betty oppii elämää
  4. Joulumuistoja
  5. Betty ja muutosten aika
  6. Betty ja myrskyn vuodet 
  7. Maailman keskipiste
  8. Ruthin kirja
  9. Koivurannan Grace
  10. Kapakkapianisti  
  11. Maailma kutsuu, Grace
  12. Laakson tiellä
  13. Bessien tarina


Ja tietysti luettavissa on myös ns. kieli poskessa tehty some-versio parista ensimmäisestä Bettystä... Sen sijaan vuoden 2015 Betty-tapaamisen liitteeksi julkaisemani "Bettyn paljastukset" siitä, mitä todella tapahtui, ovat vain blogimuodossa. Ja jos haluat tietää, kuka Betty-sarjan hahmoista olet, voit testata sen täällä.