Pelit ja vehkeet

Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin, ja tämän ajastetun päivityksen ilmestyessä Betty-tapaamisen etkot ovat olleet mainio kokemus!

Betty-tapaamisen ohjelmahan on laajentunut kerta kerralta. Neljä vuotta sitten olimme yhdessä muutaman tunnin lauantaina, pari vuotta sitten söimme illallista ennen ja jälkeen "varsinaisen" tapaamisen, tällä kertaa sekä etkoille että jatkoille kehiteltiin ohjelmaakin.

Olemme melkein joka tapaamisen yhteydessä puhuneet elokuvaillasta, jolloin katsottaisiin jokin sopivan tyttökirjamainen elokuva. Tällä kertaa se oli aikomus toteuttaa - kunnes Katja julkaisi Bettyn ystävät -Facebook-ryhmässä Jane Austen -lautapelistä inspiraationsa saaneen pelilaudan. Siinä eri ruutujen tapahtumat ovat suoraan kahdesta ensimmäisestä Betty-kirjasta.Peli oli niin ihastuttava, että päätimme järjestäjien kesken unohtaa elokuvat ja ottaa sen yllätysnumerona mukaan etkoille. Googlettelin vähän ja löysin Lautapelikaupan, josta saa tilata blankoja pelilautapohjia ja muita tarvikkeita. Tilasin pelilaudat ja kestävää tulostustarraa kahteen peliin. (Ja koska matikkapääni on yhtä hyvä kuin Bettyn, ne nauravat minulle siellä kaupassa - ensin tilasin vahingossa liikaa tarroja ja jouduin hädissäni perumaan osan tilausta, sitten liimasin tietysti ensimmäisen arkin väärin eikä se enää lähtenyt irti, ja jouduin kuitenkin tilaamaan lisää!!)


Pelille tein laatikon tyhjäksi jääneestä 3D-palapelin laatikosta, jotta se näyttäisi mahdollisimman aidolta.


Jos kuulut Bettyn ystävät -ryhmään, voit ladata pelilaudan itsellesi täältä. Se kannattaa tulostaa kahdelle A4-paperille, jotta se on tarpeeksi iso pelaamiseen.

Jo yksi peli olisi riittänyt illan iloksi, mutta Katja teki uskomattoman tempun ja julkaisi viikkoa ennen tapaamista toisenkin pelin! Sen pohjana on tuttu suosikkipeli, joskin nyt jahdataan lainsuojatonta ympäri Skotlannin.


Päätökseksi tuli heti, että tätäkin peliä pitäisi testata etkoilla. Enää en ehtisi tilata Lautapelikaupasta pohjia, joten tein täsmäiskun SPR:n kirppikselle. Kuvittelin löytäväni pelilautapohjan kovin helposti - mutta opin, että joka pelin lauta on erikokoinen! Luultavasti sielläkin minulle nauretaan, kun kannoin kassalle pelejä ja pyysin avaamaan teippauksia nähdäkseni pelilaudan koon... Onneksi eduskuntavaalien myötä kirpparille oli tuotu kaksittain vuoden 2015 vaalien jälkeistä Pääministeripeliä, jossa pelilautana on Suomen kartta. Se oli kooltaan neljä kertaa A4.


Tulostin Suomalaisesta kirjakaupasta löytyneille A4-tarra-arkeille Katjan tekemän kartan ja liimasin pelilautoihin. En taida ihan vielä jättää päivätyötäni ja ryhtyä pelintekijäksi, mutta tuli siitä nyt jonkinlainen...


Ajatuksena oli pelata tätä ihan tavallisilla nappuloilla. Mutta Pääministeripelissäpä tuli 16 hahmoa, poliitikkoja ja äänestäjiä...


...eikä niitä tietenkään voinut jättää käyttämättä! Mietin, mistä löytäisin niin monta Betty-aiheista kuvaa, kunnes muistin Betty-leikkisomea varten jostakin wanhasta sukualbumista skannaamani tuntemattomien henkilöiden kuvat, jotka olin nimennyt.


Niitä oli kaikkineen 15 kpl, ja koska en tullut ajatelleeksi, että nappuloita voisi karsiakin, etsin sopivan kuvan kuudenneksitoista eli Felixiksi netistä...


Pelilaatikkokin koki muodonmuutoksen. Tehän muistatte, ketä Betty tapaa kuvailla sanoin "jos hän olisi elänyt 200 vuotta sitten, hän olisi ollut laakson kuuluisin karjanvaras ja punatakkien kauhu".


Jos kuulut Bettyn ystävät -ryhmään, voit ladata Lainsuojaton-pelin pelilaudan täältä ja säännöt, kiekot ja rahat täältä. Hauskoja pelihetkiä!