Ilmoittautuminen Betty-tapaamiseen ja tietoa uudesta kirjasta


“Äiti tapaa sanoa, että pelkästään lähisuvun kutsumiseksi pitäisi varata seurakuntasali, mutta hyvin me kaikki sovimme, ei meitä ollut neljääkymmentäkään. ---
Aikuiset istuivat puhumassa, niin kuin heillä on tapana — joskus minä ihmettelen, mistä heille oikein riittää puhuttavaa niin paljon! — ja Stuart ja Archie ja Donald ja kaikki vanhemmat serkut olivat aivan yhtä ikäviä. Mutta onneksi oli meitä nuorempiakin, jotka keksimme hirveän hauskoja leikkejä ja meillä oli niin mukavaa, ettemme muistaneet käydä edes syömässä, vaikka Rose-täti kävi meitä kutsumassa kaksi kertaa ja Alice-täti kerran.”
Sitaatti liittyy siihen tosiasiaan, että nyt on aika ilmoittautua mukaan Betty-tapaamiseen. Sukellamme Bettyn maailmaan lauantaina 11.4.2015 noin klo 13 alkaen vuonna 1909 rakennetussa hotelli-ravintola Almassa (Ruukintie 4, Seinäjoki) aivan Seinäjoen rautatieaseman vieressä.

Ilmoittaudu tapaamiseen viimeistään su 22.3. tämän linkin kautta aukeavalla lomakkeella.

Tarvitsen tiedon siitä, kuinka monta meitä enimmillään on paikalla. Jos olet siis vähän epävarma tulostasi, on parempi silti ilmoittautua ja ikävässä tapauksessa peruuttaa tulosi lähempänä tapahtumaa!

Tapaamisen hinnaksi tulee aikuisilta 40 € ja lapsilta 22 €. Hintaan sisältyy kolmen ruokalajin lounas noutopöydästä sekä runsas kello viiden tee, jotka osallistujat maksavat suoraan Almaan tapahtumapäivänä. Kokoontumistilamme on maksuton. Jos haluat yöpyä Almassa, varaa huone suoraan hotellista.

Monet meistä aikovat pukeutua Bettyn aikakauden tyyliin, mutta yhtä tervetullut olet modernissa asussa. Eräs herrasmies on lupautunut mukaan ottamaan valokuvia ja toivottavasti myös elävää kuvaa, ja niitä julkaistaan tapahtuman jälkeen sekä niille iloksi, jotka eivät pääse mukaan, että osallistujille muistoksi. Lisätietoja tapahtumasta on ilmoittautumislomakkeen alussa sekä  tapaamisemme Facebook-sivulla. Ilmoittautuneille lähetän vielä erikseen sähköpostia ennen tapahtumaa.

Ja mistäkö tuo tekstin alussa oleva sitaatti sitten on? Sen kirjoittaa kesällä 1929 Grace Cathleen Fleming, joka on melkein kolmentoista ja saanut juuri elämänsä ensimmäisen päiväkirjan. “‘Melkein kolmentoista’ kuulostaa paljon paremmalta kuin kaksitoista, eikö totta? Minä täytän vasta lokakuussa, mutta eihän sitä tarvitse sanoa ellei kukaan kysy, eikö niin?

Grace on päähenkilö kirjassa, joka kulkee vielä työnimellä “Koivurannan Grace”, mutta saattaa ilmestyessään olla jotakin aivan muuta. Se ei siis niinkään ole “kuudes Betty-kirja” kuin “ensimmäinen Grace-kirja”.

Koskako se alkaa ilmestyä? Sitä en osaa vielä sanoa. Tämä kirja ei ole Myrskyn vuosien tapaan yhtä kiinni historiassa, joten minun ei tarvitse tehdä sitä varten yhtä paljon taustatyötä eikä kirjoittaa yhtä nopeasti. Nautiskelen vaeltelusta sotienvälisen ajan Fort Williamissa, vanhojen ystävien tapaamisesta ja uusien tuttavuuksien syntymisestä. Mutta kyllä se tulee, sitten aikanaan, omaan blogiinsa kuten nämä muutkin.

Sitä ennen: toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen teistä kanssa Almassa huhtikuussa!