Tervetuloa Betty-tapaamiseen Tampereelle 8.4.2017


Kun neljännesvuosisata sitten istuin koivujen juurella Lapuanjoen rannassa ja kirjoitin aivan omaksi ilokseni tarinaa ylämaalaistytöstä, jolla on yhdeksän sisarusta ja joka tahtoo tulla opettajattareksi ja kirjailijattareksi, en totisesti arvannut, että joskus ihmiset ympäri Suomen tahtoisivat tulla koolle vain puhumaan kaikesta tähän samaiseen tyttöön liittyvästä!

Kaksi vuotta sitten huhtikuussa järjestimme maailmanhistorian ensimmäisen Betty-tapaamisen Seinäjoella, vuonna 1909 rakennetussa hotelli Almassa. Kuvia, videoita ja tunnelmia tuosta tapaamisesta voit katsoa täältä.

Tuon tapaamisen jälkeen me olemme tutustuneet jo uuteen sukupolveen Koivurannan Gracen myötä; yksi kirja hänestä on ilmestynyt, ja toinen alkaa ilmestyä, kuten tuolla alempana paljastetaan, Valentinen päivänä (ja Stuartin syntymäpäivänä) eli 14.2.2017. Ja nyt on ilmassa alkanut olla vahvoja toiveita uudesta tapaamisesta. Järjestettäköön se siis!

Betty-tapaaminen järjestetään lauantaina 8.4.2017 klo 12-19 Kokouskeskus Puistotornissa Tampereella (Hämeenpuisto 28).

Ilmoittautuminen on päättynyt.


Hinta


Ohjelma on vielä hivenen auki, mutta tapaamisen hinta on 38 €. Hintaan sisältyy lounas, kokoustila sekä kahvi tai tee ja makea kahvileipä. HUOM. Koska ravintola laskuttaa kokouspaketin yhteislaskulla, osallistumismaksu on suoritettava etukäteen minulle. Kerron ilmoittautuneille tilinumeroni aikanaan.


 

Majoitus

Majoittumisensa kukin saa hoitaa vapaasti, mutta Cumulus Hämeenpuisto aivan Puistotornin lähellä tarjoaa Betty-tapaamiseen tulijoille majoitusta seuraavasti:
 • 85,00 EUR / vrk / standardhuone yhdelle
 • 110,00 EUR / vrk / standardhuone kahdelle
Majoitushinnat sisältävät lisäksi aamiaisen, asiakassaunan sekä WiFi-yhteyden. Varauksia näillä hinnoilla voi tehdä yhdeksi tai kahdeksi yöksi 7.-9.4. väliseksi ajaksi 27.3. asti. Yhteystiedot varaamisen tekemiseksi sekä tunnuksen, jolla varaamalla tarjous on voimassa, voi pyytää minulta sähköpostilla.

Huone maksetaan paikan päällä käteisellä tai luotto- tai pankkikortilla. Yksittäiset huonevaraukset voi peruuttaa veloituksetta vielä tulopäivän aamuna.

Puku


Viime kerralla tapaamisesta sovittaessa nousi heti esiin toive saada pukeutua Betty-teeman mukaan, kuten tapahtuikin. Puku ei saa kuitenkaan olla este eikä rajoite: olet lämpimästi tervetullut myös modernissa asussa!


Mikäli haluat pukeutua Bettyn maailman tyyliin, tässä muutama vinkki:
 • Betty-sarja alkaa vuodesta 1902 ja uusin kirja päättyy vuoteen 1934, joten pukusi voi olla miltä tahansa aikakaudelta tällä välillä. Emme "elä" vain tiettyä aikakautta.
 • Kyse ei ole historian elävöittämisestä eikä rekonstruktiosta. Emme vaadi autenttisuutta. Kangas voi olla polyesteria ja puseronnapit muovia, ja meikkivoidetta ja ripsiväriä saa käyttää. Tärkeintä on, että itse pääset tunnelmaan!
 • Halutessasi voit valita jonkun sarjan hahmoista ja hakea hänestä inspiraatiota pukuusi. 
 • Käytä mielikuvitustasi ja muista kirpputorit.
 • Valmistaudu joka tapauksessa esittelemään asusi ja sen osat muille osallistujille - viime kerralla kuulimme huikeita tarinoita siitä, mitä kansallispuvun paidalla, vanhojentanssipuvun hameella tai Seppälän olkihatulla saa aikaan!
Vihjeitä eri aikojen tyyleistä löydät mm. Bettyn Pinterest-tauluista. Suosittelen myös lämpimästi liittymistä suljettuun Bettyn ystävät -ryhmään Facebookissa!


Käytännön asiat

 

Jos tulet Tampereelle julkisilla liikennevälineillä ja haluat vaihtaa vaatteet vasta perillä, mainitse siitä ilmoittautuessasi. Allekirjoittanut ja eräs tummatukkainen herrasmies ovat valmiit tarjoamaan hotellihuonettaan pukuhuoneeksi (herrasmies nostetaan käytävään siksi aikaa, kun naisväki pukeutuu, joten kaikki käy säädyllisesti!).

Omat kamerat ja puhelimet ovat tapaamisessa sallittuja. Varaudu siihen, että tulet kuvatuksi ja että kuvia julkaistaan somessa. Vielä ei ole varmaa, videoidaanko osa ohjelmaa. Muista kuitenkin hyvät tavat ja luottamuksellisuus.


OhjelmaTapaamisessa tärkeintä on tavata toisia Bettyn ystäviä ja keskustella kirjoista (sekä syödä hyvin!). Luvassa on kuitenkin myös ohjelmaa, josta tässä vaiheessa tiedetään seuraavaa:
 • Osallistujien ja näiden pukujen esittely.
 • Ääneen lukua: varaudu lukemaan valitsemastasi Betty-kirjasta ääneen sopivan mittaiseksi katsomasi pätkä, jonka haluat syystä tai toisesta jakaa toisten kanssa. (Viime kerralla tämän tilalla kukin kertoi lempikohtansa Betty-sarjasta, mutta nyt riittää, että lukee valmista.)
 • Tietoa vaatemuodin muutoksesta Bettyn ja Gracen aikana.
 • Jos rohkeita kokeilijoita löytyy, muistamme Kuusikukkulan vanhaa huvimajaa ja kokeilemme joko pientä larppia (jossa pitää miettiä, mitä tekee) tai pikku näytelmää (jossa ei tarvitse itse miettiä mitä tekee).

Etkot ja jatkot


Koska ainakin osa tapaamiseen tulijoista saapuu Tampereelle jo perjantaina 7.4. ja viipyy sunnuntaihin 9.4. asti, pidämme etkot perjantai- ja jatkot lauantai-iltana, tässä vaiheessa ajatuksena perjantaina kokoontua Viikinkiravintola Haraldissa (koska Bettyn viikinkiesi-isillä on kylliksi vitsailtu!) ja lauantaina skottitehtailija Finlaysonin kunniaksi panimoravintola Plevnassa. Ilmoittautuneilta kyselen myöhemmin osallistumista etkoille ja jatkoille pöytävarauksen tekemiseksi.


 Ja sitten se tärkein.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.3. tästä linkistä.


Ilmoittautuneille lähetän tarkempaa tietoa tapaamisesta sitä mukaa kuin sitä saadaan.